&

Notícies

Sabadell exposa a Barcelona la seva experiència en el projecte GEN–Y-City d’atracció i retenció de jove talent emprenedor

L’Ajuntament de Sabadell, com a integrant del projecte ‘GEN-Y City’ de xarxa URBACT, ha presentat aquesta setmana la seva experiència en el marc de la Jornada informativa URBACT: la convocatòria de xarxes de transferència de bones pràctiques organitzada per l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona.

GEN-Y City és una xarxa d’intercanvi de bones pràctiques formada per, entre d’altres, les ciutats de Bolonya (Itàlia), Coimbra (Portugal), Nantes (França), Wolverhampton (Regne Unit) o Kristiansand (Noruega), amb el lideratge de la ciutat de Poznan (Polònia). L’objectiu de la xarxa és compartir experiències pel que fa a l’atracció de jove talent emprenedor (del que es coneix com a ‘generació Y’, és a dir, menors de 35 anys) i, alhora, ha de servir com a element inspirador per dissenyar actuacions al territori que permetin reforçar la capacitat per retenir talent a la ciutat.

En el marc del projecte GEN-Y City la propera trobada de la xarxa es durà a terme a Kristiansand (Noruega) els dies 9 i 10 de novembre. El programa que es preveu desenvolupar en aquesta nova cita se centrará, entre d’altres aspectes, en la generació Y i les empreses de l’àmbit cultural i tecnològic i en la dinamització dels centres de les ciutats.

GEN-Y-City ha estat només un dels projectes exposats en el marc de la jornada celebrada el passat 24 d’octubre i que va reunir a Barcelona diferents municipis que participen en projectes finançats pel programa URBACT. Durant la jornada es va presentar també la nova convocatòria de subvenvions per a xarxes de transferència de bones pràctiques. URBACT és un programa europeu de cooperació territorial dedicat exclusivament als ens locals, que té per objectiu impulsar l’intercanvi de coneixement i bones pràctiques en l’àmbit del desenvolupament urbà sostenible.

+ INFO SOBRE LA JORNADA